Sierra Leone-maraton

 

Street Childs fantastiska och prisbelönade maraton i Sierra Leone är det enda internationella maratonloppet, där alla löpare är samlade omkring samma insamlingsmål, och som får möjlighet att möta de barn, som deras insamling stöttar. Runners World har kallat det “världens mest meningsfulla maraton” och vi kan garantera att det är ett äventyr du aldrig kommer glömma.

Rutten för Sierra Leone Maratonet går igenom några av de vackraste landskapen i norra Sierra Leone. Slingrande genom tropiska skogar och lokala byar, detta unika lopp glömmer du aldrig. Oberoende om du väljer att gå, jogga eller springa så blir du välkomnad av lokalbefolkningen och får high-fives av barn längs med rutten.

Loppet har en elektrisk atmosfär som bär dig till målet medan du kämpar med 30-graders hetta och 90 procents luftfuktighet. Maratonet är för alla, vi erbjuder distanser för alla nivåer från 5 km till helt maraton på 42 km och volontär roller under dagen!

 

 
ATT SPRINGA I ETT SÅ VACKERT LAND MED ALLA BYBOR SOM DYKER UPP OCH ENTUSIASTISKT HEJAR PÅ DIG– 42 KILOMETER HAR ALDRIG KÄNTS SÅ KORT!
— Kerry Sutton, 2016 Sierra Leone Marathon deltagare

Resan.

Med vackra stränder, utbredda gröna landskap, samt ett av de varmaste välkomnande du kan få i världen, Sierra Leone är en unik och inspirerande plats att besöka. Det är även här som Sierra Leone Maratonet ordnas – ett fantastiskt 5-dagars äventyr som erbjuder dig en livomvandlande utmaning, hjälper livet för barn och låter dig slappna av på några av västra Afrikas bästa stränder.

I början av resan får du besöka några av välgörenhetsorganisationens projekt i och runt staden Makeni – detta ger dig en möjlighet att spela fotboll på skolors lekplatser, besöka livliga marknadsplatser, samt träffa de kvinnor som grundat företag med hjälp av organisationen. Detta ger dig möjligheten att se hur dina donationer förändrar livet för barn, familjer och samhällen i Sierra Leone.

 

Reseplanen:

 
Marathon street+child
Project Sierra Leone
Sierra leone marathon

Dag ett.

Dagen börjar med an utfärd genom Sierra Leones gröna landskap till ett av Street Child’s avlägsnare projekt. Träffa några av barnen som bor i avlägsna bostadsområden, och som blivit givna möjligheten att få gå i skola tack vare ditt understöd. Lär dig om hur vi arbetar med att bygga skolor och utbilda lärare i avlägsna områden i Sierra Leone och ta möjligheten att delta– spela spel, laga pappersflygplan eller håll en lektion!

 

Dag två.

Denna dag kan du utforska mer av Sierra Leone genom att besöka några av dennes städer eller byar. Upptäck Sierra Leones charmiga så städer, besök marknader och träffa familjer som har grundat företag för att stöda sina barns utbildning.

Dag tre.

Delta i en workshop med ett av våra teams som arbetar i Sierra Leone, för att få veta mer om vårt arbete. Du lär dig allt från Krio till hur vi identifierar barn som är i behov av hjälp. På eftermiddagen kan du bege dig till stadion för att se en annorlunda fotbollsmatch – spelad av ett lokalt lag som består av personer som blivit amputerade. Alternativt kan du spendera dagen genom att slappna av på Street Child’s egna Klubbhus. På kvällen får du njuta av en pasta-fest och göra dig redo för maratonet!

Maraton

Dag fyra- maraton dagen!

Tillsammans med hundratals lokala springare tar du dig an en oförglömlig utmaning, med distanser för alla nivåer, från 5 km till det hela maratonet på 42 km. Rutten för maratonet går igenom några av de vackraste landskapen i norra Sierra Leone. Slingrande genom tropiska skogar och lokala byar, detta unika lopp glömmer du aldrig. Oberoende om du väljer att gå, jogga eller springa så blir du välkomnad av lokalbefolkningen och får high-fives av barn längs med rutten.

Sierra Leone

Dag fem.

Avsluta denna unika reserfarenhet med en avslappnad utflykt till en av Sierra Leones vackra stränder. Detta ger dig en chans att vila och reflektera över denna unika resa.

 

Våra resepaket.

Alla resepaket inkluderar boende, tre mål mat per dag och all transport inom landet, inklusive till och från flygplatsen, Freetown samt till projekten. Street Child gör ingen vinst av resepaketen, alla pengar är direkt investerade i Sierra Leone. Standardlängden för besöken är fem nätter. Ifall du vill göra ett kortare besök, var vänlig kontakta oss.

Den äkta resenären- paketet - 3,200 SEK: Bo på ett hostel-liknande boende med delade rum, hink duschar och elektricitet på natten. Detta är för den äkta resenären!

Det väsentliga paketet- 4,300 SEK: Bo på ett fundamentalt Sierra Leone hotell med en uppfriskande hink dusch, elektricitet and fläkt. Delat boende tillgängligt.

Det klassiska paketet- 5,300 SEK: Vårt mest populära alternativ. Bo i ett traditionell Makeni gästhus eller hotell med privat badrum, inklusive duschar, elektricitet och garanterad fläkt eller luftkonditionering. Delat boende tillgängligt.

Premiumpaketet- 8,500 SEK: För dem som vill ha det lilla extra, njut av varma duschar, elektricitet, WiFi, luftkonditionering och en hotell simbassäng.

LANDET KOMMER FÅ DIG ATT UPPSKATTA DET DU HAR. LOPPET KOMMER ATT UTMANA DIG, OCH PROJEKT-BESÖKEN KOMMER ATT BRÄNNA FAST I DITT HJÄRTA OCH STANNA DÄR FÖREVIGT.
— Susie Chan, 2016 Sierra Leone Marathon deltagare

 

Cykelutmaning i Västafrika

 

Besök skolor på landet, lär känna våra projekt, upplev Västafrika: vår nya cykelutmaning är ett enastående sätt att uppleva Sierra Leone och Liberia. Kör 300 km genom frodiga gröna landskap och få en unik möjlighet att besöka, möta och bli inspirerad av de barn som du har stöttat genom din cykling. Detta är det ultimata äventyret.

Cykelutmaning i vastafrika

 

Nepal-Maraton

Att springa i skuggan av Himalayas berg gör ”Nepal International Marathon” till ett av världens vackraste maraton. Spring ett maraton, halvmaraton eller 10 kilometer tillsammans med Street Child, i Shivapuris bedårande nationalpark, där varje steg du tar ger några av världens mest utsatta barn chansen att gå i skolan.

 

Mer än bara ett maraton…

 

”Att springa Nepal-maraton med Street Child och vara en del av deras gemenskap var den bästa upplevelsen, det var en unik möjlighet för oss att med egna ögon se vilken skillnad våra insamlingar gör”.

På Street Child tror vi att alla barn förtjänar en utbildning. Vi arbetar i några av världens mest svåråtkomliga platser för att hjälpa barn att gå i skolan. Som en del av din resa kommer du se Street Childs arbete på riktigt, allt från att återuppbygga skolor i de områden som värst påverkades av jordbävningen 2015, till att ge utbildning till utsatta barn som aldrig har haft chansen att gå i skolan. Du träffar de barn du samlar in pengar för att hjälpa, och du får höra deras egna historier.

Varje Street Child-löpare samlar in 10,000 kronor för att hjälpa Nepals fattigaste barn att få tillgång till utbildning. Detta är din möjlighet att utnyttja värdet av att löpa och lämna efter dig ett hållbart arv. Detta är en upplevelse som kommer förändra ditt liv.

 

Nepal-International-Marathon.jpeg

Vad du behöver veta

När: Att bli bekräftad

Var: Shivapuri National Park, Kathmandu Valley, Nepal

Handpenning: 2000 SEK

Detta är ett 7-dagars Himalaya-äventyr; paketen inkluderar övernattning (om inte du själv tar med eget tält!), transport (inklusive resor till våra projekt samt flygplatstransfer), mat och ingång till maratonloppet.

Paket: 5000 SEK – ta med eget täl          6500 SEK – Base camp           8000 SEK – Summit camp

För den erfarna äventyraren som önskar förlänga sin resa finns det även en mängd av extra turer. Om du har några frågor eller skulle vilja veta mer, så är du välkommen att skicka ett mejl till challenges@street-child.co.uk.

 

 

INTERNATIONELL VOLONTÄR: UPPLEVELSER SOM GÖR VERKLIG SKILLNAD

 

VAD ÄR DET INTERNATIONELLA VOLONTÄRPROGRAMMET?

En upplevelse som ingen annan… man är involverad i projekt som förändrar livet för de mest utsatta barnen. Uppfyllande och oförglömligt, jag rekommenderar alla att göra det.
— - John, internationell volontär

Res till Västafrika, Nepal eller Sri Lanka med Street Childs program för internationella volontärer och arbeta tillsammans med lokala medarbetare med att förändra liv på lång sikt. Med två till 12 veckors placering för studerande, nyexaminerade, pensionärer eller de som vill fly från staden, kan vårt internationella volontärprogram erbjuda en möjlighet att arbeta med utvecklingsarbete på riktigt, och göra skillnad för några av världens mest utsatta barn.

 

VAD KOMMER DU GÖRA SOM INTERNATIONELL VOLONTÄR?

Som internationell volontär på Street Child blir du en integrerad del av verkligt utvecklingsarbete samtidigt som du får en upplevelse som kommer förändra ditt liv. Från att stödja lokala lärare i Sierra Leone eller Liberia, till att genomföra viktig forskning eller arbeta med ingenjörsprojekt i Nepal eller Sri Lanka - vi matchar dina kunskaper och kompetenser med de ställen där du kan göra störst skillnad.  

Våra placeringar är inte för alla. Levnadsvillkoren kan vara enklare än vad du är van vid, med begränsad tillgång till rinnande vatten, WiFi och elektricitet. Detta är en otrolig upplevelse som kommer ge dig en smak av livet på de ställen vi arbetar.

I och med att du arbetar direkt med Street Childs lokala medarbetare kommer du lära dig lika mycket som du bidrar, du får träffa människor du aldrig kommer glömma, och kommer vara med om ett äventyr med ett långvarigt positivt fotavtryck.

 

 

DIN PÅVERKAN

Street Child hjälper de fattigaste barnen i Västafrika, Nepal och Sri Lanka med att gå till skolan. Vi är dedikerade till att skapa bättre möjligheter för utsatta barn genom utbildning, och har för tillfället ett särskilt fokus på flickors utbildning samt utbildning i nödsituationer.

Street Child började sitt arbete i Sierra Leone i 2008, där vi arbetade med ett litet antal gatubarn. Nio år senare har vi hjälpt till att förändra livet på mer än 50,000 barn i Sierra Leone, Liberia och Nepal. I 2017 etablerade vi oss i norra Nigeria som svar på en av världens värsta humanitära kriser, där över tre miljoner barn inte går i skola och är i behov av akut hjälp.

Som international volontär för Street Child ger du av din tid och dina kunskaper för att förbättra situationen för barn i Sierra Leone, Liberia, Nepal och nu även Sri Lanka genom utbildning.

 

VÅR ETOS

Som internationell volontär för Street Child kommer du tillföra kapacitet och stödja våra exceptionella lokala partners vars dedikerade arbete har en stor och långvarig påverkan.

Hållbarhet: Hållbarhet ligger till grund i allt vi gör. Det är viktigt att alla våra volontärer bidrar på ett nyttigt och meningsfullt sätt.

Påverkan: Våra volontärer bör under deras placeringar sikta efter att göra en stor skillnad med ett långvarigt arv.

Ansvar: Från att praktiskt förbereda sig för sin resa till att utföra arbetet på plats, är våra volontärer själva ansvariga för den påverkan de har och den upplevelse de får. Ödmjukhet, samarbete, och öppenhet är nyckeln till en lyckad upplevelse och för att göra störst skillnad.

 

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT VARA INTERNATIONELL VOLONTÄR?

Vi ber alla volontärer att binda sig till ett insamlingsmål på minst £1,000. Street Childs professionella team av insamlare kommer arbeta direkt med dig och hjälpa dig att nå ditt mål. Projektarbete är endast möjligt genom lyckad insamling och vi uppmanar alla som ansöker att se insamling tillsammans med våra professionella insamlare som ytterligare en möjlighet att få värdefulla kunskaper och att få erfarenhet av hur det är att arbeta i välgörenhets-sektorn.

Volontärer behöver betala en daglig avgift på mellan £5-10 per dag, vilket täcker kostnaderna för boende, en måltid om dagen, och alla projektrelaterade transporter. Utöver detta behöver volontärer även täcka kostnaderna för tur-och-returbiljetter, visum, försäkring och andra kostnader i landet.

 

HUR DU ANSÖKER OM ATT BLI EN INTERNATIONELL VOLONTÄR

Oavsett vilken bakgrund och erfarenhet du har, så välkomnar Street Child ansökan från alla, vilket inkluderar studenter, nyligen utexaminerade och professionella. Det som är viktigt för oss är att vi letar efter flexibla individer som kan möta behoven på plats. Vi väljer noga vilka som får en position inom programmet, och placerar bara volontärer som vi tror har en stark potential att må bra och tillföra något till programmet. Det här är bästa sättet för volontärer att få ut det mesta av sin tid, och göra en stor skillnad i vårt arbete.

För att ansöka, vänligen skicka ett mejl med ditt CV till intvol@street-child.co.uk.

De som går vidare till nästa steg kommer få fylla i ett ansökningsformulär. I sista steget bjuds du in till en skype-intervju. Lycka till!

 

MÅNADENS SUPPORTER

 

Street Child ambassadören Lily bestämde sig att samla in pengar före sin volontärresa till Nepal. Lily startade en JumbleBee sida och bad vänner, familj och både lokala och nationella företag att donera till en auktion. Under auktionen såldes fantastisk konst, lyxiga bestick, och upplevelser som lerduveskytte och personlig träning. Lily samlade in otroliga £2025 (ca 23 000 SEK) åt Street Child, med ett genomsnitt på runt £70 (ca 800 SEK) per objekt.

 

Om du vill organisera en egen onlineauktion, ladda ner vårt engelska fundraising paket här för tips och idéer om hur man kan börja!

 

lily.png
 

 

VOLONTÄR I SVERIGE

 

TALA FÖR STREET CHILD

Vi letar efter entusiastiska, engagerade anhängare som vill hjälpa oss sprida information om Street Childs arbete med att hjälpa några av världens mest utsatta barn att gå i skolan. Anslut dig till Street Child som en volontär och engagera dig i samhällsgrupper i ditt område. För att registrera ditt intresse eller för att få mer information, vänligen skicka ett mail till flo@street-child.co.uk.

GE AV DIN TID

Vi är väldigt stolta över vårt volontär-baserade tillvägagångssätt på Street Child. Våra praktikplatser ger värdefull erfarenhet för den som vill börja en karriär inom utveckling och/eller insamling. Vi erbjuder placeringar i ett stort urval av avdelningar, bland annat fonder och stiftelser, insamling, event och givarrelationer. Alternativt, om du är en professionell som vill erbjuda din tid, vill vi också höra från dig! För mer information, skicka ett mejl till flo@street-child.co.uk.

 

 

Letar du efter en praktikplats?